Πως θα δώσω εξουσία στους υπαλλήλους μου;

2021-06-16

Οι επιχειρηματίες που βαδίζουν στην νοοτροπία ενός ηγέτη εξουσιοδοτούν τους ανθρώπους τους να λαμβάνουν αποφάσεις, να μοιράζονται πληροφορίες και να παίρνουν ρίσκα. 

Με τους παρακάτω 3 τρόπους μπορείτε  να επιτρέψετε στους εργαζόμενους σας να έχουν τις δικές τους πρωτοβουλίες και να έχετε ένα πιο υγιή εργασιακό περιβάλλον.

  • Μοιράστε ευθύνες και αυτονομία. Επιτρέψτε σε εκείνους που επιδεικνύουν υπευθυνότητα να ανέβουν ένα επίπεδο στην ανάληψη ευθυνών και να αποκτήσουν αυτονομία σε ό,τι αφορά τα καθήκοντα και τους πόρους τους. 
  • Εστιάστε στην  ανάπτυξη. Δημιουργήστε ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι  έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις ικανότητες τους και να ανταμειφθούν για αυτό.
  • Μην κάνετε πισωγυρίσματα. Μην αμφιβάλετε για τις αποφάσεις των άλλων, εκτός εάν είναι απαραίτητο. Οι αμφιβολίες υπονομεύουν την αυτοπεποίθηση του προσωπικού και τους κάνουν να λειτουργούν συγκρατημένα όταν έχουν τις δικές τους ιδέες.

Σε κάθε απόφαση που δίνει έμφαση στο προσωπικό και στον τρόπο που λειτουργεί καθημερινά μέσα στην επιχείρηση , υπάρχει όφελος του επιχειρηματία που είναι ορατό σε άμεσο χρονικό διάστημα. 

Καλή επιτυχία!