Οι εργαζόμενοι σου είναι τα κρυμμένα ταλέντα που ψάχνεις.

2022-09-13

Στην σημερινή εποχή οι περισσότεροι εργοδότες έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα στην εύρεση νέων ανθρώπων για εργασία. Πριν ξεκινήσεις την έρευνα εξωτερικά και βάλεις κάποιου είδους αγγελία δώσε στα μέλη της ομάδας σου την δυνατότητα να αναλάβουν εκείνα παραπάνω ευθύνες. Σίγουρα έχεις και εσύ αυτό που λέμε «κρυμμένα ταλέντα».

Δώσε προσοχή στους ανθρώπους σου και θα δείς ανάμεσα τους άτομα που έψαχνες από μια πιθανή εξωτερική «δεξαμενή» υποψήφιων.

Συμβουλές για να ξεκινήσεις...

  • Όταν επιβραβεύεις κάποιον από την ομάδα σου ρώτησε τον τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στην επιτυχία; Αν κατανοήσεις τον τρόπο που λειτούργησε μπορεί να ανακαλύψεις ένα δυνατό του σημείο που θα το χρειαζόσουν σίγουρα και κάπου αλλού.
  • Ρώτησε τους εργαζομένους σου τι καθήκοντα προτιμούν να έχουν και γιατί. Οι προτιμήσεις τους σας δείχνουν τι είναι αυτό που τους αρέσει να κάνουν. (Όλοι γνωρίζουμε πως ότι μας αρέσει το κάνουμε με παραπάνω όρεξη) . Ίσως σε αυτό έχει  ταλέντο. Μην το αφήσεις να περάσει έτσι.
  • Άρχισε να τους ρωτάς για τα όνειρα τους. Ρώτησε τους τι θα ήταν αυτό που θα άλλαζαν αν ξανά ξεκινούσαν από την αρχή την επαγγελματική τους πορεία. Τα όνειρα μας περιλαμβάνουν πολλές φορές μια πλευρά του εαυτό μας που σπάνια την μοιραζόμαστε με άλλους.


                                                                       Καλή επιτυχία!