Η αυτοπεποίθηση μου στον εργασιακό χώρο.

2022-08-01

Για τον καθένα μας ξεχωριστά υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι που μας οδηγούν να μην έχουμε αυτοπεποίθηση στο εργασιακό μας περιβάλλον. Η έλλειψη εμπειρίας, οι «απειλητικοί» συνάδελφοι, η πεποίθηση ότι δεν έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία ή τις δεξιότητες για μια εργασία που μας έχουν αναθέσει πολλές φορές μας προκαλούν ένα αίσθημα ανησυχίας.

Συνήθως, η χαμηλή αυτοεκτίμηση στο εργασιακό πλαίσιο οφείλεται στις δικές μας σκέψεις και στις υπερβολικές απαιτήσεις που έχουμε από τον εαυτό μας. Υπάρχουν τρόποι που αν ξεκινήσουμε να τους εφαρμόζουμε θα βελτιώσουμε την αυτοπεποίθηση μας και την ποιότητα της εργασιακής μας ζωής.

Αξιοποίησε τα δυνατά σου σημεία

Εστίασε στα δυνατά σου σημεία και χρησιμοποίησε τα για να ενδυναμώσεις τον εαυτό σου. Πάρε δύναμη μέσα από αυτά.

Βελτίωσε τα αδύναμα σημεία σου

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι μας έχουμε αδυναμίες. Προσπάθησε να βελτιώσεις τα αδύναμα σημεία σου και να τα μετατρέψεις σε σύμμαχό σου.

Παρακολούθησε ακόμη και τις πιο μικρές επιτυχίες σου

Καθημερινά κάνουμε πολλά πράγματα στα οποία δεν δίνουμε την απαραίτητη προσοχή που χρειάζεται. Να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλεις και να είσαι περήφανος για το έργο σου. Να θυμάσαιQ η πιο μικρή επιτυχία επηρεάζει το υποσυνείδητό μας και ως αποτέλεσμα αυξάνει την παραγωγικότητα μας στο εργασιακό περιβάλλον.

Προκάλεσε τον εαυτό σου

Το να δοκιμάζουμε κάτι νέο και διαφορετικό, κάτι που στην αρχή φαντάζει τρομακτικό,μας βοηθάει να δούμε ακόμη και τις πιο απαιτητικές καταστάσεις με μια πιο αισιόδοξη ματιά.

Καλλιέργησε μέσα σου τη θετικότητα

Προσπάθησε να αποβάλεις τα αρνητικά συναισθήματα και να μην τα αφήνεις να σε επηρεάζουν. Όσο περισσότερο εστιάζεις στο πρόβλημα τόσο μεγαλύτερο γίνεται. Τα θετικά συναισθήματα και η αισιοδοξία θα σε βοηθήσουν να απλοποιήσεις την καθημερινότητα και τις εργασίες σου. Η αισιόδοξη στάση, είναι απαραίτητα εφόδια για την καλλιέργεια μιας ανθεκτικής προσωπικότητας στο περιβάλλον της εργασίας.

Ότι χρειαστείς μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου. Καλή επιτυχία.