Αξιολόγησε συμπεριφορές, όχι μόνο αποτελέσματα.

2021-09-30

Όταν οι υπάλληλοι παράγουν σπουδαία αποτελέσματα, ίσως μπεις στον πειρασμό να τους "χτυπήσεις" ελαφρά στην πλάτη και να τους ζητήσεις να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που  κάνουν με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, δουλειά σου ως μάνατζερ-ηγέτης είναι να κατανοήσεις τις συμπεριφορές πίσω από αυτά τα αποτελέσματα και να διασφαλίσεις ότι συνάδουν με τις αξίες της επιχείρησης σου. 

Τι μπορείς να κάνεις; 

  • Βαθμολόγησε ξεχωριστά τη συμπεριφορά και τα αποτελέσματα. Όταν το κάνεις, μπορείς να δώσεις μια χαμηλή βαθμολογία στους υπαλλήλους σου για κακή συμπεριφορά, ακόμη και αν παράγουν θετικό αποτέλεσμα. Ο σκοπός για ξεχωριστή βαθμολογία είναι για να διασφαλίσει ότι μπορείς να αξιολογήσεις δίκαια την συμπεριφορά χωρίς αυτό να έχει αντίκτυπο στα επιχειρησιακά αποτελέσματα.
  • Χρησιμοποίησε αξιολογήσεις 360 μοιρών. Με αυτές αξιολογείς καλυτέρα τις συμπεριφορές και τον αντίκτυπο τους στους άλλους υπαλλήλους. Χρησιμοποίησε τα ευρήματα για να θέσεις συμπεριφορικούς στόχους προς την εκπλήρωση των οποίων μπορεί να εργαστεί κάθε υπάλληλος όπως για παράδειγμα " να αντιμετωπίζει την ομάδα του με σεβασμό" .


 Καλή επιτυχία στις νέες διαδικασίες!