Συμβουλές για να γίνεται καλύτεροι εργοδότες.

2022-11-11

Στην σημερινή εποχή το να είσαι καλός εργοδότης σημαίνει πολλά και διαφορετικά πράγματα για τον κάθε ένα.

Είναι εντάξει να είμαι μόνο συνεπής στις υποχρεώσεις μου; Σίγουρα όχι. Οι άνθρωποι σου (οι εργαζόμενοι σου δηλαδή) περιμένουν από εσένα πάντα το κάτι παραπάνω. Τι μπορεί να είναι αυτό;

Ας ξεκινήσουμε..

1.Να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου. Μην καθυστερείς τις πληρωμές σου και τις υποχρεώσεις σου ως εργοδότης γιατί τους προκαλείς ανασφάλεια.

2,Να ακούς τους εργαζομένους σου. Να μιλάς μαζί τους με πρόθεση να τους ακούς πραγματικά . Να τους αφήνεις να μοιράζονται τις ιδέες τους και τον ενθουσιασμό τους καθώς και τους προβληματισμούς τους. Θα νιώσουν ότι είσαι δίπλα τους και θα εργαστούν με περισσότερη όρεξη για εσένα.

3,Ένας καλός εργοδότης πρέπει να αντιλαμβάνεται την σημασία της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής ζωής και εργασίας. Τι εννοώ; Δώσε στους ανθρώπους σου περισσότερη ευελιξία στα ωράρια και στον τρόπο εργασίας τους. Όσο περισσότερο ένας εργοδότης προσπαθεί να βελτιώσει την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής των εργαζομένων του, τόσο και εκείνοι θα είναι παρόντες και διαθέσιμοι όταν χρειαστεί.

4,Να αξιολογείς τους εργαζομένους σου . Ενημέρωσε τους για την πρόοδο τους και εξήγησε τους τι είναι αυτό που κάνουν καλά και τι θα ήθελες να βελτιώσουν. Πέρασε από το γραφείο τους ή το σημείο εργασίας τους για να τους ευχαριστήσεις για την δουλειά που έκαναν και να τους πείς πόσο εκτιμάς την απόδοσή τους.

5,Να τους μιλάς για την μεγάλη εικόνα της επιχείρησης σου. Πρέπει να κάνεις ξεκάθαρο ποιοι είναι οι στόχοι και τι προσπαθεί να επιτύχει η επιχείρηση σου. Μετά θα πρέπει να εξηγήσεις στους εργαζόμενους σου, πως η δουλειά τους μπορεί να συνεισφέρει στην «μεγάλη εικόνα» της επιχείρησης.

6,Δικαιοσύνη. Μεγάλη λέξη και ακόμα μεγαλύτερο νόημα. Ξέρω ότι πολλές φορές δεν είναι εύκολο να έχεις μια κοινή γραμμή για όλους και το κατανοώ απόλυτα όμως μην κάνεις διακρίσεις. Να είσαι δίκαιος και ειλικρινείς και θα δεις ότι οι εργαζόμενοι σου θα το εκτιμήσουν. 

Καλή επιτυχία.